ПОПУЛАРНИ ПОРАКИ

Концерт и претстава за Трескавец

Прочитај повеќе →
На 28 февруари и 1 март во Прилеп ќе се одржат хуманитарен концерт и театарска претстава за обновата на изгорените конаци на манастирот Тре...
објавено од : Манастир Трескавец
0 Comments

„Танец“ играше за Трескавец

Прочитај повеќе →
Прилепчани синоќа го проследија хуманитарниот концерт на „Танец“ и на гостите на вечерта Блага Петреска и Сузана Спасовска, наменет за обно...
објавено од : Манастир Трескавец
0 Comments

Работен состанок

Прочитај повеќе →
На состанокот во Прилеп, на кој присуствуваше министерката за култура г-ѓа Елизабета Канческа-Милевска , градоначалникот на општина Прилеп ...
објавено од : Манастир Трескавец
0 Comments

Културата за Трескавец

Прочитај повеќе →
Во рамки на акцијата „Културата во пресрет на манастирот Трескавец“, ќе бидат изведени низа театарски претстави со кои ќе биде помогната об...
објавено од : Манастир Трескавец
0 Comments

Проектна програма

Прочитај повеќе →
Во доменот на залагањата за обнова и ревитализација на манастирот и неговото функционирање согласно монашкото предание, братството на манаст...
објавено од : Манастир Трескавец
0 Comments

Акција за расчистување

Прочитај повеќе →
Околу 200 прилепчани ја почнаа првата акција за расчистување на изгорените конаци во манастирскиот комплекс „Трескавец“. На педесеттината п...
објавено од : Манастир Трескавец
1 Comments

Синодално соопштение на МПЦ-ОА

Прочитај повеќе →
Светиот Архиерејски Синод на Македонската Православна Црква на својата редовна седница одржана на 7 февруари 2013 г., разгледа повеќе прашањ...
објавено од : Манастир Трескавец
1 Comments

Акциски план за обнова

Прочитај повеќе →
Министерството за култура на РМ, преку НУ Завод и Музеј Прилеп донесе акциски план за итна реконструкција на изгорените конаци, но и започну...
објавено од : Манастир Трескавец
1 Comments

Ден потоа...

Прочитај повеќе →
На 05 февруари 2013 г., стручен тим од конзерватори и архитекти на НУ Завод и Музеј Прилеп, направи увид за штетата од опожарувањето, при шт...
објавено од : Манастир Трескавец
2 Comments

Пожар во Трескавец

Прочитај повеќе →
На 04 февруари 2013, околу 13:30, од оџакот во гостинската соба во западното крило на гостинскиот конак избувна пожар, кој заради силниот ве...
објавено од : Манастир Трескавец
2 Comments